Imaginaire exposure

Trauma

Bij Imaginaire Exposure stel je je aan de pijnlijke traumatische herinneringen bloot. Dit omdat bekend is dat juist vermijden om aan de gebeurtenis te denken maakt dat de nare gevoelens bij mensen met PTSS  blijven bestaan. Bovendien werken de pogingen om niet aan de herinneringen te denken vaak maar tijdelijk en vindt geen verwerking plaats.

De blootstelling aan de nare gebeurtenissen gebeurt onder begeleiding van de therapeut en is grotendeels in gedachten (imaginair) en als mogelijk ook in real life (in vivo). In het geval van meerdere traumatische ervaringen zal er één voor één bij wat is gebeurd worden stilgestaan. Je zult merken dat je gedachten aan de gebeurtenis steeds beter kunt verdragen. We verwachten dat je thuis de oefeningen doet die je van onze therapeut meekrijgt, dat maakt dat de behandeling meer kans van slagen heeft.

Na 8 sessies wordt net als bij EMDR gekeken of de behandeling klachtenvermindering geeft, is dit niet het geval dan wordt een andere therapie voor PTSS gekozen.