Over mij

Marleen van Manen

‘Jij bent altijd op zoek naar de waarheid zei iemand eens tegen mij… en dat is denk ik wel zo. Een waarheidszoeker, analyseren van hoe iemand (en ik zelf) in elkaar steekt. Bekijken hoe de interventie die ik in zet precies in elkaar steekt… ja ik houd daarvan. Dat moet mijn wetenschappelijke cognitieve kant zijn met een fijn nieuwsgierig randje. Daar ben ik een eind mee gekomen en dat blijft een voorliefde.

De laatste 10 jaar ben ik ook op onderzoek gegaan naar meer… meer lichaam, meer voelen, meer minder, meer ‘zijn‘ in plaats van doen, mijn lichaam als kompas. Ik ontdekte een meisje in mij dat zich vaak genoeg bang en onzeker voelt, dan weer dapper, blij en wild enthousiast, om dan ineens om te slaan in zich geïrriteerd terugtrekken. Ik ontdekte dat er behalve emoties ook nog een hele wereld aan intuïtie is, een wereld van afstemmen op energie in mijzelf en anderen en vol met ervaringen die niet altijd met het verstand te verklaren zijn. Ik ontdekte een diep verlangen naar thuis voelen bij mijzelf en een grote behoefte expressie te geven aan mijn levenskracht, ongeremd en moeiteloos. Wat een rijkdom, wat een ontdekkingstocht!

Mijn eigen ervaringen met mindfulness, meditatieretraites, familieopstellingen, Voice Dialogue, psychotherapie, innerlijk kind werk, SoulVoice, intuïtieve massage, ademwerk hebben mij gebracht waar ik nu ben. Ik ben klaar om mijn eigen praktijk te voeren op een manier zoals ik zelf behandeld zou willen worden: vanuit een professionele basis met kennis en kunde maar bovenal van mens tot mens, voelend en met een dosis humor waar t kan’.

Ik ben Marleen van Manen (1969)  en ben eigenaar en oprichtster van De Veilige Kamer. Ik ben klinisch psycholoog BIG en daarmee ook psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog. Tevens ben ik supervisor bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT) en ingeschreven in het landelijk register voor schematherapeuten. Ook ben ik erkend EMDR-therapeut volgens de richtlijnen van de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Hiernaast ben ik ook mindfulnesstrainer (volgens de richtlijnen van SeeTrue opleidingen) en SoulVoice practitioner bij SoulVoice International (SVI). Ik heb 20 jaar ervaring binnen verschillende GGZ instellingen opgedaan en heb veel gewerkt met psychosomatische klachten, trauma(gerelateerde problemen), stemmingsproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek.

Samenwerking

Ik werk als psycholoog graag samen met lichaamsgerichte en beeldende therapeuten als een Dramatherapeut, Haptotherapeut en Ademtherapeut. Wanneer ik mijn praktijk ga uitbouwen zal samenwerking met vaktherapeutische disciplines een prioriteit gaan zijn.

Mijn toekomstbeeld is een behandelaanbod aanbieden onder 1 dak. Het liefst op een plek in het groen, met grote ramen, veel licht en de mogelijkheid een vuur te maken.

In dit toekomstig centrum zie ik dan dezelfde veilige sfeer terugkomen als ik in De Veilige Kamer voorsta. Veiligheid in de manier van werken: open, transparant, validerend en voelend. Een therapieomgeving die comfortabel en warm is.

Bovenal vind ik het belangrijk dat ik als therapeut veiligheid en zachtheid in mijzelf ervaar.  De start van mijn werkdag met een voorbereidende meditatie en een intentie voor de dag. Gedurende de werkdag of soms tijdens een gesprek, net even een stilte, even een adempauze, even tijd om te voelen. Ik nodig jou als cliënt uit hetzelfde te doen.